‹ terug naar alle berichten

Kijk even goed !

Kijk even goed naar de foto hiernaast.
Ziet u onder de hole, de afdruk van een voorvoet ? Perfect! Goed gezien. Deze beschadiging kan achterblijven op de green. Het ontstaat doordat we draaien op de voorvoet bij het weglopen of op en neer schuiven rondom de hole zonder de voeten echt goed op te tillen.

Het zou natuurlijk mooi zijn als we bedachtzaam lopen op de green. Voeten optillen en met stapjes verplaatsen in plaats van draaien op de voorvoet. Maar ja, in het heetst van het spel denk je daar niet altijd aan.
Waar je wel aan kunt denken is om als je uitgeholed bent en van de green wegloopt, even om te kijken. Hoe ziet het eruit? Heb je toch wat beschadigingen achter gelaten, repareer ze dan even. Druk met je putter een paar keer op de beschadigde grond zodat het er weer egaal uitziet. Het herstellende vermogen van het gras doet de rest.

We hebben geen al te grote greens dus de hole kan niet op heel veel plaatsen gestoken worden. Dit maakt dat de greens zwaarder belast worden dan grote greens. Probeer hier rekening mee te houden:

Oh, en denkt u ook aan het repareren van de pitchmarks?

Samen houden we onze greens optimaal en de baan zolang mogelijk qualifying (zomergreens).

Voor de liefhebber:

- de mening van USGA over het onderwerp
- en wat de golfcourseindustry vindt


 

Geplaatst op: woensdag 26 oktober 2016