‹ terug naar alle berichten

Afscheid Teun

Afscheid van Teun

Velen van jullie weten het wellicht al, maar na 7 jaar trouwe dienst gaat onze greenkeeper Teun ons verlaten. Hij geeft zijn carrière een nieuwe wending en gaat werken als controleur en inspecteur openbaar groen bij TerraSpect. Op zaterdag 27 oktober nemen we met een speciale clubwedstrijd afscheid.  Natuurlijk speelt hij dan zelf ook mee. Na afloop van de wedstrijd is er een receptie waarbij alle leden van harte welkom zijn.

 We hebben samen met Teun nog even teruggekeken op de afgelopen jaren.

Teun vertelt dat hij 7 jaar geleden meteen werd getroffen door de warmte en gezelligheid,  die de club uitstraalde en dat hij zich er daardoor snel thuis voelde. 

De baan daarentegen was in die tijd  ronduit in slechte conditie. Met name de greens waren in deplorabele toestand. Het was, aldus Teun, een hele uitdaging om deze te verbeteren. 5 dagen per week was en is  Teun hier mee bezig. Als stelregel hierbij geldt voor Teun dat de baan er net zo goed bij moet liggen als zijn eigen tuin. Hij is er dan ook trots op dat de baan in zijn geheel verbeterd is. Er er is meer lijn in gebracht. Zo is er bv  meer verschil aangebracht tussen de roughs en de fairways. Daarnaast zijn de greens  nu van prima kwaliteit, zodat het voor ons aangenaam is er te spelen.

We hebben Teun gevraagd ons meer inzicht te geven in zijn werkzaamheden als greenkeeper. Allereerst noemt hij natuurlijk het  maaien van greens, foregreens, fairways en semi rough. Daarnaast het sweepen en onkruidvrij houden van de greens, beregenen, schade verhelpen, bemesten en, niet te vergeten, blad verwijderen en bunkers onderhouden. Maar ook holes verzetten, materiaalonderhoud, overleg....kortom er is altijd wel wat te doen.

Zorgen dat de baan constant in goede staat blijft, is  niet gemakkelijk zegt Teun. Je  hebt te maken met steeds wisselende weersomstandigheden, waardoor het werk elke dag weer anders is. Daarnaast worden van overheidswege steeds meer beperkingen opgelegd. Zo mogen bestrijdingsmiddelen nog maar in beperkte mate gebruikt worden. De lastigste hole vindt Teun hole 6 omdat deze bijna altijd in de schaduw ligt.


We vragen Teun naar een paar aparte gebeurtenissen in de afgelopen jaren. Lachend vertelt hij dat hij tijdens het maaien bij hole 6 een keer met de maaimachine in de bunker is beland. Harrie Kapteijns heeft hem er toen met de bobcat uit moeten tillen. Maar, zegt Teun, dat is altijd nog minder erg dan een collega greenkeeper, die op die manier in een vijver belandde! Ook hilarisch vond hij die hond, die tijdens een clubwedstrijd er met de bal van een van de deelnemers vandoor ging. Zoiets maak je niet vaak mee!

Tot slot hebben we Teun gevraagd welke adviezen hij onze clubleden bij zijn afscheid nog zou willen geven. Dit zijn ze:


Namens Teun willen we alle leden bedanken voor de prettige samenwerking.

 Teun, veel succes in je nieuwe baan. We zullen je missen! 

Geplaatst op: maandag 8 oktober 2018