‹ terug naar alle berichten

Afsluiting Nightball

NIGHTBALL AFSLUITING 30 AUG. 2018.

Een verslag van het einde. Op 30-8-18 werd de laatste Nightball gespeeld.

 Elke donderdagavond waren Gerard met zijn assistenten aanwezig om de spelers en speelsters aan te moedigen. Eerst een euro storten, dan wat administratie wie er was en wie niet, tenslotte een kaart liefst na het rondje ingevuld inleveren. Eigen keus 9 of 18 holes. In het begin hebben we wat hapjes aangeboden maar dat leidde niet een grotere toeloop dus kwam het helemaal neer op de charmes van Gerard en die had hij voldoende om de nightball tot een succes te maken. Zo rond de twintig spelers en steeds meer speelsters ( lag aan de charmes) kwamen op donderdag om een rondje te lopen en zo werd het een gezellig evenement, hetgeen ook de bedoeling was van de organisatie. Een evaluatie leverde de volgende gegevens op.  77 verschillende deelnemers hebben zich gedurende deze periode gemeld. Gemiddeld ca 20 spelers. Wij wisten ook niet wat we moesten verwachten maar met deze aantallen zijn we tevreden en is een voortzetting van de activiteit voor 2019 een zekerheid.

Voor vanavond was er op hole 1 een neary te verdienen. Er was een lint richting de hole gespannen en wie er het dichtstbij lag kreeg een prijsje. Nadat iedereen binnen was begon de prijsuitreiking en de welgemeende bedankjes voor iedereen die al die weken is geweest en vooral ook de bediening van het clubhuis, de commissie (Gerard Markus, Hans Naus, Henk van der Lugt) en alle anderen die hebben mee geholpen aan het organiseren van de nightball. Het bestuur van de vereniging heeft ons ondersteund en ook die worden bedankt. 

Alle schenkers van de prijzen; met name Hans Naus, het bestuur, Paul Berkhout, en alle andere gulle gevers. De prijsuitreiking was uitgebreid. Dat komt door de keuze, veel kleine prijsjes i.p.v. enkele grote. Het was de bedoeling iedereen te gedenken met een aardigheidje. Dat begon al met 2 consumpties per persoon en een lot waar later een prijsje op kon worden gehaald. De prestatie prijzen werden als volgt verdeeld.

De hole 1 neary’s zijn gewonnen door Tonnie Naus bij de dames en bij de heren Sjef van Esch. Zij ontvingen een gratis trainings bon.

De uitslag van de hoogste score, die werd bepaald door het aantal stableford van de vijf best gelopen rondes, is bij de heren gewonnen door Sjef van Esch met 179  pnt. Tweede tweede is Leon Baars met 178 en derde Peter van Oosten met 175 pnt. Deze winnaars werden beloond met een bedrag van €15, €10 en €5 welke op hun pasje is gezet voor besteding in ons clubhuis.

Bij de dames Eerste Tineke van der Linden met 171 pnt. Tweede Tonnie Naus met 156 en derde Mandy Keeman met 156 pnt. De plaats twee en drie werden bepaald door de resultaten van de zesde gelopen ronde. Ook de dames werden beloond met een waardeprijs van dezelfde grootte als bij de heren

Daarnaast werden nog aan enkele personen een bon geschonken van een uitnodiging voor deelname aan een inloop training door onze trainer Paul Berkhout. De gelukkigen waren Ingrid Bos en Annelies de Lijer bij de dames en bij de heren Frits Elzenaar, Jan van Beek, Tinus Robescheuten en André Heer.

Ook voor de deelnemers die het meeste zijn geweest was er een aandenken. Er zijn drie personen die maar liefst 12 keer aanwezig waren en dat zijn Jan van Beek, André Heer en Tineke van der Linden.

Dan nog de birdy scores. Leon Baars met 8 birdys. Frank van Dijk 3 birdys. Harrie van de Steen met 2 en de overigen één. Dat waren Peter Anemaat, Sjef van Esch, Ton Heymans, Loek Jacobs, Ine Meulman, Hans van Rosmalen en Monica Smolders. Alle aanwezigen werden verrast met een verende birdy van behoorlijk formaat. Leon werd verrast met een papagaai en een fles wijn want 8 birdys moet je toch anders waarderen vonden wij.

Bij het afsluiten waren er bloemen voor de barbediening op donderdagavond en Annelies en Rinus kregen een hartelijk applaus. Ook het bestuur waarvan diverse leden aanwezig waren werden nogmaals bedankt voor hun stimulerende medewerking. 

Geplaatst op: maandag 3 september 2018