‹ terug naar alle berichten

Golfen in Son steeds aantrekkelijker

Golfen in Son wordt steeds aantrekkelijker.

De afgelopen maanden is er met man en macht gewerkt aan de verfraaiing van onze golfbaan.

In maart werden vrijwel alle holes voorzien van nieuwe boompjes en/of struiken.  Vervolgens werd in juni op alle holes – daar waar deze nog niet was- een beregeningsinstallatie aangebracht. Dit laatste konden we realiseren mede dankzij een flinke subsidie van de Rijksoverheid. 

Over deze aanpassingen spraken we met onze greenkeeper Niek Vos. 

“De planten zijn eigenlijk iets te laat gezet, maar het grootste deel  heeft het overleefd. Veel bloemen hebben we dit jaar nog niet gezien, maar op hole 9 zie je toch al struiken vol met besjes. Volgend jaar verwachten we volle bloei. Hoe dan ook: de baan oogt nu al veel  “aangekleder” en  is bovendien meteen al een stuk uitdagender”.

De beregening - vertelt Niek- is ideaal. Op de holes 3 en 4 zie je nu al een enorme verbetering van het gras. Het groeit beter en ziet er frisser uit.

Maar er gebeurt nog meer om de baan nog aantrekkelijker te maken:

Misschien is het sommigen van jullie al opgevallen, maar Niek maait het gras op een andere manier dan wij gewend waren. Hij doet aan zgn “schaduwmaaien” ; een soort zigzag maaien. Dit geeft de baan  een speels effect en maakt de baan optisch ook wat langer. Daarnaast probeert hij langs de fairway meer verschillen in hoogte aan te brengen . Ook zijn er op verschillende plekken wilde bloemen gezaaid.

En hier blijft het niet bij !!

Bedoeling is om nog meer verbeteringen in de baan aan te brengen. Zo wordt bijvoorbeeld gedacht aan meer waterpartijen. Een aantal van onze leden, samen met Con Schoonderwoerd (bestuurslid met de baan als aandachtspunt) buigt zich hier de komende tijd over, in het najaar worden de  voorstellen verwacht.  De verwachtingen zijn hoog gespannen!

Geplaatst op: dinsdag 23 juli 2019