‹ terug naar alle berichten

Groenbrigadiers voor Golfson

Beste vrienden van Golfson,

We genieten nu al een poosje van onze aangepaste golfbaan. De baan begint steeds beter te herstellen van alle werkzaamheden en hier en daar moet er nog wel wat gebeuren. Zoals jullie weten is het overgrote deel van de onderhoudswerkzaamheden ondergebracht bij Toine Berkelmans. Greenkeeper Niek zorgt voor de maaiwerkzaamheden, bemesten, beluchten en bezanden etc. Ook hebben we nu een goede sproei-installatie én we hebben gelukkig een aantal vrijwilligers die ook regelmatig met het onderhoud van de baan bezig zijn. En met name dit laatste onderdeel willen we een beetje beter, maar ook leuker gaan structureren!

Wat is het idee? 

We zijn op zoek naar een aantal vrijwilligers die met hart en ziel een stuk van de baan willen bijhouden met hun groene vingers en hun blauwe ogen… We zijn op zoek naar zogenaamde “Groenbrigadiers”.. en denk nu niet gelijk dat je hier dag en nacht mee bezig bent, dat valt wel mee.

Hoe gaat dit eruit zien? 

We delen de baan op in vier logische delen, bijvoorbeeld:

  1. Holes 3 en 4
  2. Holes 2 en 5
  3. Holes 1, 6 en 9
  4. Holes 7 en 8

Voor ieder deel zoeken we twee á drie brigadiers. Een echtpaar, vrienden, familie of gewoon twee golfers die dit samen willen gaan doen.

Wat verwachten we van een Groenbrigadier?

Jullie zijn de ogen, oren én handen van een van de delen van de baan. Kijk of je iets moet snoeien wat in de weg zit.. kijk of er zwerfvuil ligt.. of er een prullenbak vol zit.. mogelijk is er iets defect en kun je het zelf repareren of je geeft het door aan de klussenclub. Het kan ook zijn dat er een deel van de baan niet ok is, dit kun je dan doorgeven aan de beheerder. En mogelijk heb je zelf een goed idee om iets te verbeteren? Je kunt deze werkzaamheden doen onderwijl dat je een rondje loopt of je komt lekker een halve dag of een paar uurtjes klussen op jouw deel. 

We laten je niet zomaar “aanmodderen” op de baan… je krijgt een degelijke instructie en we hebben de nodige gereedschappen indien nodig en we zorgen ervoor dat je goed zichtbaar bent op de baan als je aan het werk bent. Ook zullen we je helpen daar waar dit nodig is en samen lossen we wat zaken op.

Wat levert het op?

Eeuwige roem en groot aanzien binnen de club… dat is het verschrikkelijke lot van een vrijwilliger! Maar.. aan het einde van het seizoen laten we de leden stemmen en daar moet een van de delen van de baan als beste uitkomen, en dan…. dan komt die eeuwige roem van de vrijwilliger..!! Je snapt het al, je moet het vooral leuk vinden om te doen en weet dat we het samen doen op een leuke manier.

Enthousiast?

Ben je enthousiast en lijkt het je wat om gezellig te komen teamen met de andere vrijwilligers en regelmatig een rondje te gaan langs jouw deel? Kortom.. wordt jij onze nieuwe Groenbrigadier of heb je nog vragen..? Neem dan vóór eind September 2020 contact op met Con Schoonderwoerd of Paul Kluijtmans, zij wachten met smart op jullie reacties…! Spreek ons aan of stuur een mail naar:

Con:                     con.schoonderwoerd@golfson.nl

Paul:                     kluijtmanspaul@gmail.com


DOEN…!!!

Geplaatst op: zaterdag 5 september 2020