‹ terug naar alle berichten

Nieuwe beplanting een verfraaiing van de baan

Er zijn grootse plannen voor een fikse opknapbeurt van onze golfbaan.

Deze operatie wordt gerealiseerd in twee fasen

Tijdens de eerste fase (dit jaar) zullen maar liefst 1850 nieuwe struiken en planten worden gezet verspreid over het hele golfcomplex. De planten variëren in hoogte. Meer dan de helft van de planten is tussen de 2 en 3 meter . De rest is tussen de 1.50 en de 2 meter

Het leuke is dat de meeste planten niet alleen bloemen krijgen, maar ook besjes aan het einde van het seizoen, wat natuurlijk veel vogels aan zal trekken.
Omdat het bloeiseizoen nog moet beginnen zullen we vanaf het begin volop kunnen profiteren van de vele bloemen in voorjaar en zomer en in het najaar van de besjes. 

De aanvang van de werkzaamheden zal waarschijnlijk donderdag 14 maart zijn,  en we hopen dat  de werkzaamheden in fase één zijn afgerond vóór 23 maart, zodat we bij de Lente Greensome wedstrijd weer alle holes kunnen gebruiken.

We kunnen niet voorkomen dat er tijdens de werkzaamheden regelmatig holes gesloten zijn. Hopelijk kunt u begrip opbrengen voor deze tijdelijke overlast.

 In de tweede fase worden nog 3000 Hedera planten geplant, afgewisseld met bloeiende klimplanten. De bedoeling is dat uiteindelijk in elk geval alle hekken en zoveel mogelijk netten in een groen jasje zitten. Alleen het  hoge net bij de Brandweerkazerne zal onbegroeid blijven.

Tot slot zullen er wat niveau verschillen worden aangebracht en misschien komt er hier en daar nog een slootje.

Al met al moet dit resulteren in een complete metamorfose van onze baan.

Geplaatst op: zaterdag 16 maart 2019