‹ terug naar alle berichten

Nieuwe playing handicap tabellen, 18 en 9 holes!

De baan is veranderd, greppels, struiken, bomen, heuveltjes, echte rough, bunkers, waterpartijen, fontijnen, afslagverhogingen, lengtes. Hole 13 moet nu worden geslagen van de oude wintergreen van hole 4. Afijn u heeft de wijzigingen kunnen volgen via de digitale media.

Naar aanleiding van deze wijzigingen is de NGF langs geweest om nieuwe metingen van alle holes te maken en daaraan gekoppeld de moeilijkheidsgraad om onze vernieuwde baan vast te stellen. (course- en slope rating). 

Dit alles heeft nu geresulteerd in nieuwe playing handicap tabellen voor zomer, 18 en 9 holes, en winter 18 en 9 holes. Waardoor er nu ook 's winters er qualifying kan worden gespeeld. Daarnaast is er een aangepaste nieuwe 'stroke index' gemaakt.

Het is menigeen, bij het spelen van een qualifying kaart, al bekend geworden dat deze nieuwe tabellen er zijn. En iedereen ziet het gelijk en staat soms verbaasd, dat er meer slagen worden toegekend bij het spelen van de baan. Van twee tot wel zes slagen extra!

De eerste wedstrijden gaven al een beeld dat er veel meer spelers in de 'buffer' speelden. Een positieve ontwikkeling dus. Bij strategisch goed spelen van de baan is er nu wat te halen t.a.v. de handicap.

Mede in het kader van de aankomende nieuwe handicapberekeningen (World Handicap System) die per 1 januari a.s. ingaat zou het nu een goede zaak zijn nu iets aan die handicap te doen. Zeker voor de mensen die al heel lang geen kaarten meer hebben gelopen. Overigens over het nieuwe WHS is veel informatie te lezen op de website van de NGF.NL.

De Baancommissie en de H&R commissie wensen ieder veel nieuw speelplezier toe.

P.s.: Maakt ook uw nieuwe speelervaringen kenbaar aan de leden van de Baan- en H&R commissies.

Geplaatst op: zondag 26 juli 2020