‹ terug naar alle berichten

Puur Brabant Clubkampioenschap Matchplay 2019

Puur Brabant Clubkampioenschap Matchplay 2019 voor dames en voor heren.

Dit  jaar vinden de finalewedstrijden Puur Brabant Clubkampioenschap Matchplay 2019 plaats op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni. Het Puur Brabant Clubkampioenschap Matchplay 2019 wordt gespeeld om 18 holes, is niet qualifying en er vindt geen handicap verrekening plaats. Op de zaterdag van het finaleweekend starten 16 dames en 16 heren met hun strijd om de matchplay clubkampioen 2019. Deelname aan het Puur Brabant Clubkampioenschap Matchplay 2019 staat open voor alle clubleden.

Naast het winnen van de fel begeerde trofeeën voor de 1e, 2e en 3e prijs worden er ook nog pakketten vlees gesponsord en uitgereikt door Puur Brabant.

Heb  je tijd, zin en/of wil je de uitdaging aangaan om op de finaledag te mogen spelen en zo kans te maken op deze mooie prijzen, schrijf je dan in via de wedstrijdkalender op de website. 

De inschrijfperiode is van 6 mei tot 2 juni 2019.

Na de inschrijfperiode wordt er van de deelnemende dames zowel als de deelnemende heren een plaatsingslijst vastgesteld door de WECO wedstrijdleiding. De leidraad voor het opstellen van de plaatsingslijsten is de hcp van de deelnemers. De laagste hcp krijgt  plaatsingsnummer 1, de tweede laagste krijgt plaatsingsnummer 2, de derde laagste plaatsingsnummer 3, etc. 

Als er meer inschrijvingen zijn dan het finale-startaantal van 16, worden er plaatsingswedstrijden gespeeld volgens de volgende regels: bij 17 inschrijvingen spelen de geplaatsten nrs. 16 en 17 om plaats 16 in de finales. Bij 18 inschrijvingen spelen plaatsingsnummer 15 tegen nummer 18, en plaatsingsnummer 16 tegen nummer 17 om de finaleplaatsen 15 en 16. Bij nog meer inschrijvingen wordt dit systeem doorgezet. De betreffende deelnemers krijgen bericht van de wedstrijdleiding. De deelnemers die plaatsingswedstrijden moeten spelen, regelen dit in overleg met elkaar. De uitslag van de wedstrijd moet uiterlijk zondag 16 juni bij de wedstrijdleiding bekend zijn.

In de week van de finales op 22 en 23 juni krijgen de 16 deelnemende dames en heren bericht omtrent de indeling en starttijden. De starttijden worden ook gepubliceerd op de website en in het clubhuis bekend gemaakt.

Op zaterdag worden de 8e en 4e finalerondes gespeeld. Op de zaterdagmorgen worden de  geplaatste deelnemers ingedeeld in 2 poules. Een poule van 8 spelers met de laagste handicap; 1 tegen 8, 2 tegen 7, 3 tegen 6, 4 tegen 5 en een poule van 8 spelers met de hoogste handicap; 9 tegen 16, 10 tegen 15, 11 tegen 14, 12 tegen 13. Door een dergelijke indeling in de 8e finaleronde zijn beide competiters meer aan elkaar gewaagd.

Voor  de zaterdagmiddag worden de winnaars uit beide poules weer bij elkaar gevoegd. De laagste hcp krijgt plaatsingsnummer 1, de tweede laagste krijgt plaatsingsnummer 2, de derde laagste plaatsingsnummer 3 etc. De kwartfinale wordt gespeeld volgens het schema; handicap 1 tegen 8, 2 tegen 7, 3 tegen 6, 4 tegen 5.

Op zondag worden de halve finales en de finales gespeeld. De starttijden voor de zondagmorgen worden op zaterdag na de kwart finale bekend gemaakt. Op zondag worden door de 4 finalisten twee rondes gespeeld om het clubkampioenschap voor de 1e, 2e , 3e en de 4e plaats. Na afloop worden de kampioenen gehuldigd door onze voorzitter en krijgen zij de fel begeerde trofeeën uitgereikt....... en niet te vergeten de door Puur Brabant gesponsorde pakketten vlees.                                                         

De WECO hoopt op een grote deelname. Op dit spannende kampioenschap is het zeker de moeite waard om als toeschouwer aanwezig te zijn en de enerverende wedstrijden van dichtbij mee te beleven. Noteer de data alvast in uw agenda en kom naar onze prachtige baan in het finale weekend. Het clubhuis is open en het zonnige terras is dan dé plek om te vertoeven.

 Wedstrijdleiding WECO

Geplaatst op: maandag 20 mei 2019