‹ terug naar alle berichten

Zomaar een overpeinzing

De Golfhand/Kus

Een hand schudden is een uiting van vertrouwen, het is een gebaar zonder zwaarte, maar bezegelt iets onder ons.Veel zaken, overeenkomsten worden met een hand bekrachtigd. Een hand geven is een vredelievend gebaar, een gebaar van gelijkheid.

Is een hand schudden wel hygiënisch?  Een hand zit tenslotte vol bacteriën en bacillen! Je geeft niet zomaar een hand aan iedereen, er zit altijd een motief achter, het is een uiting van vertrouwen. Meestal krijg je ook een hand terug als uiting van gelijkwaardigheid.

In deze Coronatijd zie je “Ellebogen”,  ”Vuisten”,  ”Buigingen”, ”High Fives” en soms het schoppen tegen enkels, maar er gaat natuurlijk niets boven een ferme handdruk.

De omhelzing is van een andere categorie,  bijvoorbeeld als je iemand lang niet gezien hebt, maar het mag natuurlijk altijd!

Bij ons golfspel was het voorheen op sommige clubs een goede gewoonte bij aanvang elkaar een hand te geven. Wellicht is het een goed plan deze gewoonte (weer) in ere te herstellen en ook na afloop is een hand of kus een zeer sportief en vriendschappelijk gebaar.

Ondergetekende hoopt op een herleving van het bovenstaande en zal er samen met de marshals op toezien dat er niet geweigerd wordt.

U begrijpt toch zeker wel de teneur van bovenvermelde tekst. Gaarne bereid e.e.a. toe te lichten.


Prettige wedstrijd

Groet

Lex Sinot

Geplaatst op: woensdag 15 september 2021