Courseplanner

Een golfexcursie langs alle holes

 • het hele Parcours
 • tips voor aanspelen van elke green
 • de hindernissen
 • looproutes
 • veiligheidsaanwijzingen per hole

De 9 hole baan ligt in het prachtige bosrijke Son en Breugel en is gesitueerd rondom de hockeyvelden en tennisbanen. Zowel naar de tee's als vanaf de tee zijn zoveel mogelijk paden langs de fairways - door de bosstroken - aangelegd om de fairways te sparen voor het rollend geweld en voor de eigen veiligheid. Het is verplicht om deze bospaden te kiezen (ook als dat niet de kortste weg is naar je bal)
Ga liever niet met de cart over semirough rond de greens en zeker niet tussen de greens en bunkers. Geen draagtassen op de green.

Op onze baan kom je situaties tegen waarbij je spelers op een andere hole of andere sporters buiten de baan, met je bal kan treffen. Het is belangrijk allert te zijn in deze situaties. Daarom zijn er veel geschreven- en ongeschreven aanwijzingen om dat te voorkomen. Iedereen is verantwoordelijk voor de veiligheid in en rondom de baan. Daarbij geholpen door onze marshals.

Na het spelen van hole 9 kun je inweven tussen de wachtenden voor hole 1. Als ritser heb je voorrang. Indien je eerst nog een kopje koffie gaat drinken na hole 9, dan vervalt je voorrang op de spelers voor hole 1.

Hole 1 - 183 m

Een pittige eerste hole, voornamelijk door zijn lengte en bunkers rechts en links naast de green.

Pro-advies

Speel deze hole als een par 4, de eerste slag rechts naast de bossen spelen om vervolgens een makkelijker schot over te houden naar de green. Laat uw 2e slag liever te kort dan te lang. Onthoud, een 4 is een goede score.

Veiligheid

 • Pas afslaan als de voorgaande spelers de green hebben verlaten.
 • Afslaan op 1 heeft voorrang op de overstekende spelers van hole 6, maar deze spelers van hole 6 hebben wel voorrang op het aanspelen op 1.

Snelheid

Zet de tassen links naast de green om zo makkelijker door te kunnen lopen naar de tee van 2.

Looproute

Loop steeds door de opening in het net, links, en vervolgens rechts langs hockeyveld 3 en dan langs de green van hole 5 naar de afslag van 2.

Hole 2 - 111 m

Een niet al te moeilijke par 3 hole waarbij je wel rekening moet houden met de twee listig geplaatste bunkers voor en achter de green.

Pro-advies

Houdt altijd iets links aan van de vlag, zodat een te korte bal niet opgevangen wordt door de bunker rechtsvoor. Hierna kan met een goede chip en put een goede tot redelijke score behaald worden.

Veiligheid

 • De afslag van hole 5 heeft voorrang op de afslag van hole 2. 
 • Als spelers op hole 5 aan het afslaan zijn dan wachten op het pad achter het net tot men afgeslagen heeft. Vervolgens dienen de spelers op hole 5 te wachten tot hole 2 heeft afgeslagen 
 • Indien spelers van hole 5 reeds in de baan zijn dan wachten totdat zij de afslag van hole 2 zijn gepasseerd.
 • Daarna altijd het pad achter de bomen en het ballenvangnet nemen, ook bij kortere tee-slagen.

Looproute

Neem de looppoort in het hekwerk en loop vervolgens over het speciaal voor onze golfers aangelegde pad over de parkeerplaats voor de hal naar hole 3. Voor het golfgedeelte van hole 3 en 4 is ook een beveiligingshekwerk aangebracht met daarin ook een looppoort.

Hole 3 - 98 m

Een kortere hole met alleen ’n bunker halverwege de fairway.Maar ook een forse eikenboom waar je beter rechts van kan blijven.

Pro-advies

Probeer met een hoog ijzer de bunker te ontwijken. De bal zal dan ook minder ver doorrollen.

Veiligheid

 • Spelers van hole 3 en 4 kunnen gelijktijdig afslaan en vervolgens oplopen. Laat de spelers van hole 4 voldoende tijd nemen om ruimte te maken. 
 • Bij wintergreen gebruik is het zaak om goed achter de afslag te gaan staan als op de overliggende tee  wordt afgeslagen.

Hole 4 - 94 m

Een listige par 3 hole met de boom in het midden en het bos links van de green, die een degelijke score kan beïnvloeden.

Pro-advies

Probeer met een hoog ijzer en voldoende club de boom te ontwijken. De bunker rechts voor de green lonkt voor te korte ballen.

Veiligheid

 • Zorg voor oogcontact met spelers die willen afslaan op hole 3. Je kunt tegelijkertijd met hole 3 afslaan en daarna oplopen als ook hole 3 heeft afgeslagen.  
 • Bij wintergreen gebruik is het zaak om goed achter de afslag te gaan staan als op de overliggende tee  wordt afgeslagen

Looproute

Neem hetzelfde pad tussen de parkeerplaatsen terug tot aan de looppoort en ga naar de afslag van hole 5. 

Hole 5 - 122 m

Een lastige par 3 hole waarbij de niet-longhitters het beste kunnen gaan voor een 4. 

Pro-advies

Speel de bal  kort voor de green, ondanks de geringe afstand is dit een pittig aan te spelen hole. Goed oplijnen is cruciaal!

Veiligheid

 • Pas afslaan als de voorgaande spelers de green hebben verlaten.
 • Afslag hole 5 heeft voorrang op afslag hole 2.
 • Als je hebt afgeslagen op hole 5 en er staan spelers klaar op hole 2, dan wachten met oplopen totdat deze spelers op hole 2 hebben afgeslagen.
 • Indien de spelers van hole 2 in de baan zijn, dan wachten met afslaan totdat zij de afslag van 5 zijn gepasseerd.

Als de hockeyvelden in gebruik zijn, spelen we op de wintergreen om zoveel mogelijk te voorkomen dat er golfballen op het hockeyveld terecht komen.

Looproute

Neem bij het oplopen naar de green om uit te putten je golfkar/tas mee en plaats deze links van de green. Neem vervolgens na het uitholen het pad achter hockeyveld 3 naar hole 6.

Hole 6 - 102 m

Een fraai gelegen hole waar met een goed tee-shot een leuke score is te behalen. De vijver, onze enige waterpartij aangegeven met rode plaatjes, vormt een mooie uitdaging om te ontwijken.

Pro-advies

Staat de vlag bovenop speel dan deze hole ook als een par 4, dit is de moeilijkste green van de baan.

Veiligheid

Kijk na het afslaan altijd naar rechts of er mensen op hole 1 aan het afslaan en/of spelen zijn.

Snelheid

Zet de tas alvast links achter de bunker wanneer je bij de green aankomt.

Hole 7 - 252 m

De langste hole van de baan. Een uitdaging waarbij het lastigste stuk bij de green ligt. Geduldig spelen biedt het meeste perspectief op een goede score.

Pro-advies

Speel tot voorbij de bunker richting de lichtmast. Zo kom je nooit in de bunker. Ook hier is daarna, een te korte slag naar de green het minst schadelijk voor je score gezien de smalle green.

Veiligheid

 • Wachten met afslaan tot de flight voor je echt ver genoeg weg is ! Let ook op tobbende zwervers rond green 6.
 • Met de approach wachten tot tee 8 heeft afgeslagen en greens 7 en 9 vrij zijn.

Looproute

Neem na de afslag zoveel mogelijk het bospad ook al is het niet de kortste weg naar de bal. Het stoort de afslag van 6 minder en het spaart het gras bij de tee.

Hole 8 - 111 m

Een korte par 3 hole waarbij een goede score mogelijk is mits de vlag niet op het plateau gestoken staat.

Pro-advies

Probeer de bal kort, rechts voor de green op te leggen. Dit is de beste plek om de green eventueel te missen. Te lang is minimaal 1 á 2 slagen verliezen.

Veiligheid

Let op voordat je af gaat slaan: greens 7, 8 en ook 9 moeten verlaten zijn! 

Looproute

Na de afslag het pad weer terug nemen zover als mogelijk om spelers van hole 7 niet te storen en neem het bospad verder naar de uitgang voorbij de bunkers naar green 8.

Hole 9 - 81 m

Een van de kortere holes van de baan met een goede mogelijkheid op een goede score.

Pro-advies

Mik altijd midden green, ongeacht de vlagpositie, zo kan men altijd putten voor birdie of par.

Veiligheid

Houdt zoveel mogelijk links aan tijdens het lopen naar de green in verband met het afslaan van hole 8.