Sjors Sportief

Wat is Sjors sportief?

Sjors Sportief is het gezicht van Sportstimulering Nederland voor de kinderen. Deze altijd vrolijke mascotte speelt in op herkenning en beleving van een kind en zal op zijn manier proberen om ieder kind enthousiast te maken deel te nemen aan een kennismakingscursus. Deze kennismakingscursus zal plaatsvinden bij een (sport)vereniging.

Schoolsportboekje

Alle deelnemende verenigingen uit een gemeente komen met hun kennismakingscursus in het wervende schoolsportboekje te staan. Dit is gratis en positieve reclame voor de verenigingen. Een kleine vereniging krijgt namelijk net zoveel aandacht als de grotere vereniging. Diverse spelletjes en andere leuke activiteiten staan in het schoolsportboekje. Dit boekje heeft een triggerende werking, omdat de kinderen zich kunnen vermaken met puzzels en interviews en op een leuke manier zichzelf kunnen inlezen in de diverse cursussen alvorens zij digitaal kunnen inschrijven. Ron Boszhard doet ook een woordje in dit boekje, net als uiteraard de gemeentelijke wethouder.

Website

Kinderen loggen in op de website van Sjors Sportief, om vanaf hier te kiezen voor hun gewenste kennismakingscursus. Ook kunnen zij op deze website verwante (fun)functies uitvoeren. Ze kunnen bijvoorbeeld vriendjes worden met elkaar en elkaars beoordeelde cursussen bekijken. Met het meedoen aan een wekelijkse sportquiz en het insturen van mopjes kunnen zij punten verdienen en dit zorgt ervoor dat de kinderen terugkerende bezoekers worden. Bij 100 punten krijgen zij een mooi gymshirt! De website is onuitputtelijk en dat maakt Sjors Sportief spannend en de link naar het sporten wordt op een leuke manier gemaakt. 

Golfclub Son en Sjors sportief

De basisschoolkinderen vanaf groep 4 kunnen zich ook inschrijven voor een cursus golf om kennis te maken met de golfsport. Deze cursus wordt verzorgd door onze pro en begeleidt door de jeugdcommissie en vindt plaats in het voorjaar (mei/juni).