Les nemen

Beginnen met golf betekent ontdekken en ervaren. Op golfclub Son doen we dat door middel van lessen en trainingen van Bas Scheepens, onze golfpro en met behulp van enthousiaste begeleiders onder aanvoering van de Introductie en Opleidings commissie (I&O)

Lessen en trainingen

Er wordt lesgegeven volgens het 9 stappenplan * van de Nederlandse Golf Federatie (NGF). De lessen en trainingen worden in verschillende vormen aangeboden. Nadere informatie volgt zo snel mogelijk!

* Iedere startende golfer begint met: 

Stap 1: Op weg naar NGF golfbaanpermissie. Je volgt hiervoor lessen bij de golfpro(leraar) en hij verleent je ook de NGF golfbaanpermissie zodra hij vindt dat je voldoende vaardigheden hebt opgebouwd om onder begeleiding aan het echte werk te beginnen nml. het lopen van een baan.

Stap 2 : Handicap 54. Na het behalen van je NGF golfbaanpermissie mag je onder begeleiding van een ervaren speler, de baan gaan lopen alleen in Son om daarmee je slagen te oefenen en bekend te raken met de golfspelregels en etiquettes. Daarnaast kun je doorgaan met het lessen bij de golfpro.
Tegelijkertijd kun je je gaan voorbereiden op het (golf)regelexamen. Het regelexamen wordt door een lid van de Handicap & Regelcommissie in het clubhuis afgenomen. Voor meer informatie zie op deze website onder regelexamen.
Handicap 54 behaal je door onder begeleiding van een ervaren golfer een scoringskaart met 19 stableford punten te lopen over 9 holes of 36 punten over 18 holes. Voor deelname aan zowel het regelexamen als aan de scorekaart Hcp 54 behalen dien je (proef)lid te zijn van Golfclub Son.
Wanneer je zowel het regelexamen met goed gevolg hebt afgelegd als de score behorende bij HCP 54 hebt behaald, verkrijg je het label Handicap 54.
Dit resultaat geeft je toegang tot de meeste golfbanen in Nederland en de rest van de wereld. Golfclub Son zorgt voor de juiste registratie bij de NGF. Daarna kun je verder met stap 3-9 als je wilt.

 Stap 3: Handicap 36 om je slagen, je course management en daarmee je handicap te verbeteren.

Niet-leden

Niet-leden kunnen les nemen wanneer zij in het bezit zijn van een Oefenjaarkaart. Zodra een niet-lid een baan mag lopen met of zonder begeleiding, dient voor het lopen van een baan een greenfee gekocht te worden.

Om de NGF- Golfbaanpermissie en/of Handicap 54 toegekend te krijgen dien je (proef)lid te zijn van Golfclub Son.

Begeleiding door de I&O commissie

Bij Golfclub Son kennen we een speciale commissie die zich bezighoudt met de begeleiding van nieuwe leden; de Introductie en opleidingscommissie.
De I&O commissie draagt zorg voor het wegwijs maken van nieuwe leden en/of startende golfers binnen de club en begeleidt hen bij het lopen van een baan als starter of nieuw lid, het behalen van Handicap 54 en het meedoen aan speciaal voor startende leden en leden met een lage handicap georganiseerde wedstrijden op onze club; de starterswedstrijden. De starterswedstrijden die georganiseerd worden door de I&O op de 1e zaterdag van de maand zijn ook een ideale gelegenheid om met de puntentelling van het stableford scoresysteem bekend te raken. Het wordt door de I&O commissie dan duidelijk uitgelegd.

De I&O commissie zorgt ook voor een informatie pakket voor nieuwe leden en regelt de uitgifte van bagtags. (Een label dat aan je golftas bevestigd dient te worden, zodat Marshalls kunnen zien dat je lid bent van Golfclub Son). Zij kunnen je ook informeren over alle digitale middelen van golfclub Son en van de NGF.

Tevens beheert de I&O in samenwerking met de Golfschool een begeleiders lijst. In deze lijst staan de namen en contactgegevens van bevoegde begeleiders. Als startende golfer kun je een beroep op hen doen tijdens je opleiding naar Handicap 54. Onderaan deze pagina kun je de begeleiderslijst downloaden.

De I&O helpt je graag !! Voor vragen mail: ienocie@golfson.nl

Documenten

Info nieuwe leden gebruik clubsoftware Begeleiderslijst

Ik wil graag informatie over de mogelijkheden van de Golfschool