Jeugdopleiding

De lessen van Golfschool Son voor de jeugd worden verzorgd door Golfprofessional Bas Scheepens. Voor informatie over kosten van de jeugdopleiding zie contactgegevens Pro.

Golfschool Son streeft ernaar om kinderen op een uitdagende en educatieve manier les te geven. Het doel is dat kinderen spoedig volwaardig en zelfstandig deelnemer van de golfsport kunnen worden.

Golfles

De jeugdleden starten met groepslessen om het golfen te leren. Tijdens de lessen wordt een kindgericht stappenplan gevolgd dat naar baanpermissie en later Hcp 54 (GVB) leidt. De kinderen oefenen zelfstandig of zo mogelijk in groepjes met begeleiding van de jeugdcommissie.
Kinderen onder 14 jaar hoeven geen officieel theorie-examen te doen. De theorie-educatie gaat spelenderwijs tijdens de spellessen in de baan.

Elk kind krijgt bij aanvang van de opleiding een NGF-voortgang boekje, een NGF-jeugdregelboekje én het introductiepakket van golfclub Son. Hiermee proberen we kind en ouders zo goed mogelijk te begeleiding in de “golfcarrière” van het kind. Het is erg belangrijk dat de ouders door aanwezigheid en interesse voor de golfactiviteiten de kinderen stimuleren om vol te houden.

Lesaanpak

Tijdens de lessen wordt er gestreefd naar spelplezier en het verhogen van het niveau. We doen dit middels het negen stappenplan van de NGF.
Tijdens de golflessen wordt ook theorie (opfris)les gegeven. Ieder kind zal, mits in het bezit van het regelboekje (te verkrijgen bij de pro), slagen voor het theorie-examen mits ze de regellessen hebben gevolgd. Dit is vereist voor het verkrijgen van stap 1, namelijk NGF-golfbaanpermissie. De kinderen zijn verplicht het NGF-stappenplan boekje in de golftas mee te nemen.

Begeleid oefenen

Je leert golf natuurlijk het snelst als je regelmatig oefent. In de weken dat er geen golfles (en geen vakantie) is, kunnen de jeugdleden komen oefenen onder begeleiding van de jeugdcommissie. Deze is op de hoogte van het lesprogramma. De pro stelt de oefeningen vast die tijdens de trainingen worden gedaan, zodat het oefenen aansluit bij de lessen.

Etiquette!

We gaan er vanuit dat ieder kind dat niet kan komen, daags van tevoren afgemeld wordt bij de jeugdcommissie en de pro via de mail! Voor de les kan je inslaan, maar graag minimaal 10 minuten voor de les klaar staan. We kunnen dan meteen starten met de les,

Zijn er vragen over de les-mogelijkheden, voortgang, opkomst, aarzel niet en neem contact met op met de pro.

Ik wil graag informatie over de mogelijkheden van de Golfschool