Jeugd en golf

Jeugd oefent met afslaan

De golfsport is een uitdagende sport. Ook voor de jeugd.
Al vanaf 10 jaar is het mogelijk om aan deze sport mee te doen. Immers het slaan met een stok tegen een voorwerp is een natuurlijke beweging en wordt al door hele jonge kinderen gedaan. Met een golfclub tegen een klein hard balletje slaan wat vervolgens weg suist, is dan helemaal spectaculair.

Bij golf gaat het erom jezelf doelen te stellen:

Leuk van golf: Iedere hole levert nieuwe kansen. Elke spelronde levert een resultaat! Wat vandaag niet lukte, lukt morgen misschien wel. 

Golf is een individuele sport is waarbij het gaat om jezelf in eigen tempo en naar eigen aard te ontwikkelen, is er geen sprake van prestatiedruk en wedstrijdstress. 

Dat ervaren kinderen als "COOL". Competitie komt later wel!

Golf doe je in je eigen tijd

Ook de mogelijkheid om elke dag, het hele jaar door, individueel of met vriend(inne)tjes het spel te spelen is een voordeel van de golfsport. En...lekker buiten !
Daarnaast kun je het samen met je ouders, opa en oma of andere volwassenen doen en ook nog door het hele land en zelfs in het buitenland.

Golf is COOL

De stijl van de golfsport is erg veranderd. Het is inmiddels een sport voor iedereen zoals dat in het voorbeeldland Engeland altijd al was. Kinderen weten ook dat een beetje sportidool (Cruijff c.a.) ook golft. Het zelf verantwoordelijk zijn en de bijzondere spel- en gedragsregels toepassen op en rond de baan vinden de kinderen stoer.

Golf leer je al snel

Uiteraard moet je eerst leren hoe je moet golfen en wat de regels zijn, voor je los mag op de golfbaan; Onze Golfprofesional Bas Scheepens en de jeugdcommissie zorgen er voor dat het toch leuk en spannend is en dat baanpermissie best vlot bereikt wordt (afhankelijk van ijver en aanleg).

Golf is goed voor later

Als je eenmaal baanpermissie hebt kun je altijd en overal gaan golfen met zowel jonge als oudere mensen.  Je kunt erg fanatiek worden en zelfs profgolfer worden. Maar eerst nog Hcp54 (GVB).

Als je op school zegt "ik ga vandaag een rondje golf spelen" dan score je al!  COOL!

Mijn vraag aan de jeugdcommissie