Handicart

Op de meeste grote banen heeft de Stichting Handicarts een of meer handicarts gestationeerd. Deze kunnen tegen een geringe vergoeding, door de hiervoor geregistreerde golfers gebruikt worden. Dit maakt dat ondanks lichamelijke beperkingen, de beoefening van het golfspel nog lang kan worden volgehouden.

De stichting en met name de exploitatie van de handicarts wordt gefinancierd uit de jaarlijkse bijdragen van ca. 17.000 golfer-donateurs en van giften van clubs, veelal verzameld tijdens  fundraising wedstrijden op die clubs. 

Onze golfclub is van meet af aan betrokken bij de landelijke stichting handicart. Wij hebben redelijk wat leden die zonder handicart niet meer de lange holes van grote banen kunnen afleggen. Als dat met behulp van een handicart toch mogelijk is dan is dat natuurlijk een fantastische uitkomst. Ook voor onze baan kan gebruik gemaakt worden van een handicart. 

Procedure voor gebruik handicart

Jullie kunnen vanaf heden gebruik maken van de nieuwe methode om een Handicart te gebruiken. De oude methode met betalen aan de kas van de club is daarmee komen te vervallen. Jullie zijn daarover reeds geïnformeerd via de Stichting Handicart via de mail, met introductie-filmpjes. 

Er staat nu een kastje op de balie naast de pinautomaat. Daarop leg je je Handicartpas en nadien maak je een keuze door één van de drie knoppen in te drukken. Zoals ook in de gebruiksaanwijzing staat vermeld, die ik ernaast heb gehangen. Je ziet bij de knoppen een poppetje afgebeeld met bij de linkerknop een afbeelding van één poppetje met een pasje. Als je de cart alleen gebruikt druk je op die knop en hoef je niets meer te doen. Dus niet meer af te rekenen met de bardienst. De betalingen lopen nu allemaal via automatische incasso met de Stichting.

Als je met 2 pashouders één cart gebruikt druk je, na het eerste pasje erop te hebben gelegd, op de middelste knop, waarbij je twee poppetjes met een pasje ziet. Nadat je dat hebt gedaan vraagt het kastje om de 2e pas erop te leggen en klaar.

Als je met iemand gaat rijden in de cart die geen pas heeft, moet je, nadat je je  met je pasje hebt gemeld, op de rechterknop drukken. ( waaronder één poppetje met en één poppetje zonder pasje staat afgebeeld.) De betaling gaat ook weer via de Stichting waarbij de pashouder ook de kosten betaalt voor de niet-pashouder, zijnde €9,= . Terwijl voor een pashouder € 4,50 word berekend. De pashouder dient dus zelf die kosten te verrekenen met de niet-pashouder.

De enige keer dat er nog cash (pinpas) betaald moet worden aan de bardienst is wanneer iemand die niet in het bezit is van een pas  van de Stichting Handicart een cart wil gaan gebruiken.

Als je als pashouder het pasje niet bij je hebt en je toch een cart wil gaan gebruiken kan je inloggen op de nieuwe site van de Stichting, mijnhandicart.nl. Je kan daar makkelijk op komen door met je mobiele telefoon de QR code te scannen die naast de gebruiksaanwijzing hangt. Vervolgens vul je je email-adres en wachtwoord in en meld je je voor gebruik van de cart.

De oude Handicart app kan van je telefoon verwijderd worden, die werkt niet meer.

Veel succes met golfen met de handicarts,

Harm Blanken 

Aanvraag registratie

Bij de Stichting Handicart kunt u een Handicartpas aanvragen. Klik hier