De baan

De 9 holes van de golfbaan zijn op vernuftige wijze aangelegd rond de sportvelden van het fraaie sportpark de Gentiaan. De 9 holes zijn verdeeld in 8 par-3 holes en 1 par-4 hole. De fairways zijn vlak maar de greens hebben veelal reliëf. De baan is afwisselend beschikbaar als 9 holes baan en als oefen-accommodatie met ruime driving-range en oefengreens voor put-, pitch- en chip-mogelijkheden.

Terrein en fairway

Wegens de oorsprong van het terrein (sportvelden) zijn de fairways vlak, maar met een welige grasmat waarin smalle fairways, roughs en semi-rough partijen zijn gerealiseerd. Door fijnmazige drainage is de baan zelden te nat.
De paden zijn betegeld of met schelpengruis verhard en leiden de spelers van hole naar hole. Het gehele terrein is goed begaanbaar voor de handicarts.

Hindernissen

Op vrijwel alle holes zijn lastige baanhindernissen zoals bunkers, water, struiken en boomperken, die nopen tot zorgvuldig plaatsen bij het aanspelen van de holes.

Greens

De 9 greens zijn divers in afmetingen en veelal gewelfd. Zij vormen voor menigeen een uitdaging om precies een juiste approach te plaatsen en dan zorgvuldig de green te lezen.

Oefenfaciliteiten

Op vaste tijden op dinsdagmiddag en donderdag is de golfbaan ingericht als oefen- en les-accommodatie.

Ook niet-leden kunnen gebruik maken van de oefenfaciliteiten van Golfclub Son. Zie hier.

Openingstijden baan

Bijbehorende documenten:


Documenten

Baanhandicaptabellen Zomer Baanhandicaptabellen Winter Baanreglement