‹ terug naar alle berichten

HCP revisie 2021-2022

De HenR-cie heeft dit jaar weer de opdracht gekregen van de NGF om de jaarlijkse revisie uit te voeren. Vorig jaar is dit niet gedaan door de overgang van de EGA- naar de WHS-hcp.

Ook dit jaar staan er leden op de lijst die in aanmerking komen voor een handicap aanpassing (verhoging of verlaging). 

De Handicapcommissie heeft zich hier afgelopen dagen over gebogen en gaat met de desbetreffende leden in overleg over deze aanpassingen. In geval van minimaal verschil heeft de commissie besloten een enkele behaalde score aan te passen of te verwijderen, waardoor verdere hcp aanpassingen niet nodig waren.

Uit de aangeleverde gegevens is overigens wel gebleken dat een aantal spelers van Golfclub Son duidelijk moeite hebben om hun handicap op grotere banen waar te maken!!

Ten overvloede wil de HenR-commissie kenbaar maken dat leden zichzelf ook kunnen melden om in overleg te komen tot een eventuele aanpassing van hun handicap. Dit moet dan wel gebaseerd zijn op een duidelijke reden. (bv. fysieke omstandigheden, ziekte, ‘lang uit de running’). 

Altijd of heel vaak tegenvallende scores te moeten noteren is nooit leuk. Om toch de vreugde voor het spel te bewaren is een aanpassing dan soms wel een oplossing! En misschien liggen er bij wedstrijden nog wel prijzen in het verschiet …….!

De HenR-Commissie, Nolleke, Harry en Eef, wenst U allen in elk geval een fijn, gelukkig, succesvol en vooral een sportief en gezond 2022 toe.

Geplaatst op: dinsdag 4 januari 2022