‹ terug naar alle berichten

Masterplan nieuwe baan

Masterplan verbetering baan.

Tijdens de ledenvergadering in november 2019 zijn de definitieve plannen voor verbetering van onze baan gepresenteerd. De plannen zijn als volgt: er komt meer begroeiing en er worden meer glooiingen, waterpartijen en bunkers gecreëerd. Bedoeling is dat de baan zo uitdagender en aantrekkelijker wordt om te spelen. In januari is gestart met de uitvoering van de plannen.

Veiligheid 

Om te beginnen zijn -voor de veiligheid van omwonenden - nieuwe 12 meter hoge ballenvangnetten geplaatst naast hole 7 en 8. Dit om te voorkomen dat er golfballen in de Texellaan terechtkomen. 

Aankleding van de baan.

Afgelopen week is er extra beplanting gezet tussen hole 1 en 7  en tussen hole 2 en 5.

Fase 2

Vanaf volgende week gaan we over naar de volgende fase. Er komt een bunker tussen hole 1 en 7 op honderd meter van de afslag. En ook tussen hole 2 en 5 komt een extra bunker. Verder wordt een droge sloot gegraven en worden er glooiingen aangebracht op de fairways.

Voortgang van de werkzaamheden is afhankelijk van het weer. Door het werk moeten er hier en daar nieuwe grasmatten bijgelegd worden.  Dit kan alleen als de  temperatuur zodanig is dat het gras meteen aan kan groeien. Bedoeling is om het werk hole voor hole aan te pakken. Als het meezit is alles half april klaar.

Drone

Spelers die afgelopen donderdag op de baan aan het golfen waren hebben misschien al iets bijzonders opgemerkt. Er cirkelde een drone boven onze baan. Bedoeling is dat het hele proces van aanpassing van onze holes van bovenaf gefilmd wordt met behulp van een drone. Zo is het mogelijk om van begin tot eind te volgen hoe onze baan zich ontwikkelt. Voor de eerste beelden zie: Nieuwe baan, Update 1

We houden u op de hoogte.

Geplaatst op: vrijdag 13 maart 2020