‹ terug naar alle berichten

Nieuwe Corona-maatregelen

Dinsdagavond 2 november was er een persconferentie van het demissionaire kabinet. Het aantal coronapatiënten op de IC’s is de afgelopen dagen gestegen en kan volgens berekeningen verder oplopen.

Dit resulteert in een aantal aanpassingen voor golf, die op zaterdag 6 november ingaan. Deze extra maatregelen gelden bovenop de huidige maatregelen.

Daarnaast is het belangrijk dat op elke locatie, waar het tonen van een coronatoegangsbewijs geldt, deze ook daadwerkelijk wordt gescand en daarnaast het ID-bewijs wordt gecontroleerd.

Hieronder de aanpassingen per 6 november, belangrijk voor golf, opgesomd.

 

Coronatoegangsbewijs (CTB) voor binnen- en buitensport

Het CTB is verplicht voor het beoefenen van de sport vanaf 18 jaar. Dit geldt voor alle activiteiten, dus o.a. voor groepslessen, de driving range en een golfronde. Zowel binnen als buiten. Probeer de golfers (en publiek) ook regelmatig te attenderen op 1,5 meter afstand.

Ook is het CTB verplicht voor publiek bij sportwedstrijden, zowel professioneel als amateur. Bij publiek van amateurwedstrijden is jeugd tot 18 jaar uitgezonderd.

Coronatoegangsbewijs horeca

Het coronatoegangsbewijs wordt tot op heden alleen verplicht gesteld bij horeca binnen. Vanaf zaterdag 6 november geldt ook deze plicht voor een plek op het terras.

Het bewijs is niet verplicht bij het afhalen van eten en drinken.

Advies 1,5 meter afstand en aandacht voor basisregels

Er is een dringend advies voor het houden van 1,5 meter afstand.

 Basisregels

Daarnaast wordt er extra aandacht gevraagd voor de basisregels, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Deze regels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

De basisregels op een rij: testen bij klachten, 1,5 meter is een veilige afstand, schud geen handen, was vaak genoeg je handen, hoest en nies in je ellenboog en zorg voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes.

Uitbreiding mondkapjesplicht publieke ruimtes

De plicht voor het dragen van een mondkapje geldt weer in golfshops, omdat hier een coronatoegangsbewijs niet nodig is

 Als  het coronatoegangsbewijs door golfers die komen golfen of van de horeca gebruik maken getoond wordt en gecheckt is, dan is in de publieke ruimte van het clubhuis geen mondkapje nodig.

 Zoals we eerder hebben gezien, is golf een veilige sport die op 1,5 meter gespeeld kan worden, maar op dit moment wordt er één lijn in de sport getrokken.


zie ook: "Golf in Coronatijd"

Geplaatst op: woensdag 3 november 2021