‹ terug naar alle berichten

Weer vanouds gezellig

Het was weer als vanouds gezellig bij onze Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 7 januari. Het clubhuis was omgetoverd met statafels tot een ware receptieruimte met bloemetjes op de tafels. Het was al gezellig druk bij aanvang vanwege de traditionele Nieuwjaarsgreensome die voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie was gespeeld. Er waren bubbels en..... tradities zijn er om niet te doorbreken, dus natuurlijk waren er ook gevulde eitjes.

Zoals de voorzitter in zijn speech benoemde, was 2022 al met al, uiteindelijk een goed jaar voor onze golfclub. We zijn het jaar gestart met 395 leden. We hebben door het jaar heen veel greenfee spelers gezien die onze club kwamen bezoeken en we hebben diverse nieuwe leden mogen verwelkomen mede dankzij de succesvolle Open Dag. Hierdoor zaten we op het mooie getal van 437 leden. Helaas hebben wij om diverse redenen ook weer afscheid moeten nemen van een aantal leden zodat we nu weer op het begingetal van 395 zitten. 

De baan heeft flink te kampen gehad met uiteenlopende weersomstandigheden. Een lange periode van droogte, hevige regenval en kortdurende vorst. Voorwaar een uitdaging voor onze greenkeeper en de baancommissie ondersteund door de klussenclub. Er is stevig ingezet op verbetering van de baan door de renovatie van het beregeningssysteem en de aanleg van nieuwe drainagesystemen. En...onze baan is ook de jongste niet meer. Dat zien we onder andere aan de greens. Het gras wordt steeds gevoeliger voor ziektes, de bodem verouderd en topfit houden van de greens wordt daarmee steeds lastiger.
Het bestuur is voornemens om een uitgebreid onderzoek te laten uitvoeren door een onafhankelijk expert om op basis daarvan, een plan van aanpak ter verbetering van de baan op te kunnen stellen. Zoals het er nu uitziet zal daarbij zeker de verbetering dan wel vernieuwing van de greens, een belangrijk onderdeel vormen.

Verder gaan we natuurlijk verder op de ingeslagen weg ter verbetering van ons clubhuis en het verbreden van de diverse mogelijkheden om het golfspel uit te voeren, zoals in het beleidsplan is beschreven.
Voorwaar goede voornemens voor het Nieuwe Jaar 2023!

We hopen u nog veel te mogen zien op onze vertrouwde golfbaan en wensen u alle goeds voor een gezond en sportief golfjaar!

Het bestuur.

Geplaatst op: zondag 8 januari 2023